Γλωσσάρι Μπύρας

UNIBRAU

Είδη Μπύρας

UNIBRAU

  • ALE: Τύπος που αποδίδεται σε όλες τις αφροζύμωτες μπύρες.

  • ALTBIER: Μαύρη μπύρα από την περιοχή του Düsseldorf στη Γερμανία.

  • AMBER ALE Πήρε το όνομα της από το καστανό χρώμα του καβουρδισμένου κριθαριού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της.

  • AMERICAN PALE ALE Ενώ οι IPA είναι συνήθως αρκετά πικρές, οι Αμερικανικές pale ale μπίρες είναι συνήθως λίγο πιο ισορροπημένες. Έχουν ακόμα μια διακριτή γεύση λυκίσκου, αλλά δεν είναι τόσο έντονη όσο μία IPA.

  • BELGIAN ALE Τείνουν να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τις περισσότερες μπύρες και τείνουν να παίρνουν πολύ τον χαρακτήρα τους από τη μαγιά που χρησιμοποιείται για τη ζύμωση τους. Όταν πίνετε μια βελγική μπύρα, θα παρατηρήσετε συχνά φρουτώδεις ή πικάντικες νότες στο άρωμα και τη γεύση της

  • BIERE DE GARDE: Παραδοσιακό είδος μπύρας από τη βόρεια Γαλλία, που ωριμάζει ή παλαιώνεται σε κελάρια.

  • BITTER: Βρετανικό είδος καστανής μπύρας με διακύμανση στην ένταση από κανονική έως και extra special.

  • BLOND/GOLDEN ALE: Ελαφριά μπύρα με χρυσές αποχρώσεις, που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες

  • BOCK: Ένας τύπος Γερμανικής Lager

  • DOPPELBOCK: Doppel στα γερμανικά σημαίνει διπλό. Μία Doppelbock είναι διπλάσια του 'bock' ή πιο απλά είναι μια πιο δυνατή εκδοχή μιας γερμανικής μπύρας bock. Παρόμοια με άλλες χρήσεις της λέξης «διπλό» στην μπύρα, όπως μια Double IPA, έχουν υψηλότερο αλκοόλ και πιο έντονη γεύση.

  • DUBBEL: Βέλγικος τύπος Ale για τον οποίο χρησιμοποιούνται διπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατή μαύρη μπύρα

  • DUNKEL: Μαύρη Lager από το Μόναχο στη Γερμανία

  • GOSE: Μια Γερμανική, ξινή, κριθαρένια μπύρα

  • GUEUZE: Βέλγικη μπύρα από άγριες μαγιές

  • HELLES: Τύπος Lager που παραδοσιακά κατάγεται από το Μόναχο στη Γερμανία

  • HOPPY LAGER: Η Hoppy Lager είναι ένα στυλ μπύρας που συνδυάζει τα ισχυρά αρωματικά και τις γεύσεις των λυκίσκων (Simcoe & Citra) από μια αμερικανική IPA και παραδοσιακές τεχνικές lagering μιας γερμανικής έμπνευσης Pale Lager.

  • IMPERIAL IPA : Μια IPA που εχει πάνω από 8% αλκοόλ

  • INDIA PALE ALE: Βρετανική (κατά παράδοση) θολή ale με μεγάλη ποσότητα λυκίσκων και πολύ έντονη πικράδα.

  • KELLER: Η Kellerbier μεταφράζεται σε «μπύρα σε κελάρι», μια προφανής αναφορά στις ψυχρότερες θερμοκρασίες στις οποίες παρασκευάζεται και προετοιμάζεται η μπύρα. Επίσης, χρησιμοποιείται και ένα περίεργο σύνολο τεχνικών προετοιμασίας που το ξεχωρίζουν από τα άλλα στυλ lager.
    Είναι μη παστεριωμένο και παραδοσιακά προετοιμασμένο σε ένα δρύινο βαρέλι που είναι ανοιχτό στο περιβάλλον μέσω μιας τρύπας.

  • KOLSCH: Ελαφριά μπύρα από την περιοχή της Κολωνίας, στη Γερμανία

  • KRIEK: Βέλγικη μπύρα με γεύση κεράσι

  • LAGER: Βαθοζύμωτη μπύρα, συχνά διατηρούμενη σε κρύα δεξαμενή πριν την πώληση

  • LAMBIC: Μπύρα από άγριες μαγιές

  • MARZEN: Γερμανική Lager που παράγεται συνήθως τον Μάρτιο

  • NEIPA / New England IPA : Μια ΙΡΑ με ιδιαίτερη έμφαση στα αρώματα και τις γεύσεις του λυκίσκου και χωρίς έντονη πικράδα. Η Νew England IPA βασίζεται σε τεχνικές dry hopping για να δώσει μια εκρηκτική ένταση φρούτων και λυκίσκου. Συχνά στη επιλογή των συστατικών περιλαμβάνονται και άλλα δημητριακά εκτός του κριθαριού.

  • PALE ALE: Θολή Βρετανική ale με έντονη παρουσία λυκίσκου

  • PILSNER: Lager από την Τσεχία

  • PORTER: Σκούρα πικρή ale από την Βρετανία

  • QUADRUPPEL: Οι Quadrupel Βελγικού στιλ έχουν χρώμα κεχριμπαρένιο έως σκούρο καφέ. Κυριαρχούν οι γεύσεις καραμέλας, μαύρης ζάχαρης και γλυκιάς βύνης, με μέτρια-χαμηλή έως μέτρια-υψηλή πικράδα λυκίσκου. Οι συγκεκριμένες μπύρες έχουν σχετικά ελαφρύ σώμα σε σύγκριση με το ποσοστό τους σε αλκοόλ. Εάν παλαιωθεί, οι οξειδωτικές ιδιότητες της πρέπει να είναι ήπιες και όχι έντονες.

  • RAUCHBIER: Καπνιστή lager από την περιοχή του Bamberg στη Γερμανία

  • RED ALE : Η Ιρλανδική κόκκινη μπύρα, γνωστή και ως red ale ή Irish, είναι μια αφροζύμωτη ale που παρασκευάζεται με μέτρια ποσότητα βύνης και ψημένο κριθάρι, δίνοντας στην μπύρα το κόκκινο χρώμα της

  • RYE BEER: Το κριθάρι έχει αντικατασταθεί από σίκαλη

  • SAISON: Τύπος πικάντικης Βέλγικης μπύρας που παράγεται την άνοιξη

  • SCHWARTZBIER : Μια μαυρη lager που προέρχεται από τη Γρεμανία. Χρώμα σκούρο καστανό προς μαύρο με νότες σοκολάτας κι αρώματα καφέ. Συνήθως έχει γύρω στο 5% αλκοόλ.

  • SCOTCH ALE : H Scotch ale, ή wee heavy, είναι ένα στυλ μπύρας που προέρχεται από τη Σκωτία και ζυμώνεται με μαγιά μπύρας. Γενικά είναι χαμηλή σε πικράδα και γλυκιά. Έχει καραμελένιο χρώμα γιατί χρησιμοποιείται συχνά μια ωχρή βάση βύνης που υποστηρίζεται από πιο σκούρες βύνες.

  • SOUR: Είδος μπύρας που περιλαμβάνει ως υποκατηγορίες τις gueuze και τις lambic

  • STOUT: Πιο δυνατή από porter με γλυκιές και/ή καβουρδισμένες νότες

  • STRONG ALE : Είναι ένας τύπος μπύρας, συνήθως πάνω από 5% abv και πάνω (μεταξύ 7 και 11% abv), και καλύπτει μια σειρά από στυλ μπύρας, όπως old ale, κρασί από κριθάρι και μπύρα Burton. Οι strong ales παρασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, του Βελγίου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • TRAPPIST ALE: Δυνατή μπύρα που παράγεται κατ’ εξοχήν από μοναχούς

  • TRIPEL: Δυνατό είδος Βέλγικης Ale για την οποία χρησιμοποιούνται τριπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης

  • WEISSBIER: Γερμανικό είδος μπύρας από σιτάρι

  • WHEAT BEER: Ale στην οποία χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα σιταριού αντί κριθαριού

  • WHITE BEER: Βέλγικο είδος μπύρας από σιτάρι, στην οποία χρησιμοποιούνται ως γεύση κόλιανδρος και φλούδα πορτοκαλιού

en_USEnglish